Diner met Leen Decin

  • Datum:
    6 juni 2018 19:00
  • Locatie:
    De Warande

De Warande

Rue Zinner 1, 1000 Bruxelles, Belgium

Leen Decin is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de KU Leuven. Ze leidde het team dat waterdamp ontdekte in de koolstofster CW Leonis in 2010.  In april 2011 gaf ze een lezing op de algemene ledenvergadering van de Vereniging voor Sterrenkunde.  Ze verwierf als astronome wereldfaam met haar ontdekking van windvlagen op exoplaneten – wat wijst op mogelijk levensvatbare ‘aardes’ bij een ­andere ster dan onze Zon. Ze is ook gelovig, wat voor een wetenschapper vaak geen evidentie is.

 

Ik ben katholiek opgevoed, mijn ouders waren in Roeselare actief in een parochie die zich voor vluchtelingen inzette. Dat kerkgebouw voelde als een thuis voor mij, ik heb er mijn hele jeugd stoelen rechtgezet. Dat ik ook katholiek ben gebléven, heb ik te danken aan de jongerenwerking van die parochie. Daar heb ik geleerd hoeveel rijkdom er in de Bijbelverhalen schuilt. ­Evident was dat niet: je als zestienjarige verdiepen in vijfduizend jaar oude geschriften. Maar met mijn wiskundeknobbel was ik hoe dan ook al een buitenbeentje.

 

 

Prijs: €85

Schrijf u hier in voor deze activiteit.


Deze activiteit is toegankelijk voor alle leden en hun gasten. U kunt uw inschrijving kosteloos annuleren tot vrijdag 1 juni 2018, 12 uur.

Thumbnail

Andere activiteiten