Nieuws

NIEUWSBRIEF
Schrijf u in op de nieuwsbrief van De Warande en blijf op de hoogte van onze werking, activiteiten en andere nieuwigheden.
Nieuws

Massale opkomst 11 juliviering!

Op woensdag 4 juli werd Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen en algemeen voorzitter van N-VA, uitgenodigd om samen met De Warande de Vlaamse Feestdag te vieren. Zo'n 150 gegadigden luisterden aandachtig naar de boeiende uiteenzetting van meneer De Wever, om vervolgens het glas te heffen op Vlaa...

Jaarlijkse zomersluiting

Van maandag 9 juli t.e.m. vrijdag 17 augustus sluiten we tijdelijk onze deuren. Het administratief team is terug op post vanaf 30 juli en staat tot uw dienst voor al uw vragen over reservaties, activiteiten en uw lidmaatschap.

Zet het alvast in uw agenda, zodat u niet voor gesloten deuren komt te st...

Geslaagde zonovergoten Familiedag!

Ter gelegenheid van haar 30ste verjaardag nodigde De Warande alle leden en hun gezin uit in de Plantentuin van Meise.
Na een heerlijke brunch vertrok iedereen op ontdekking doorheen de tuinen en serres, vergezeld van ervaren gidsen.   

Na de rondleiding zorgde een ijsje en/of een glaasje bubbels voo...

Het Koningspaar op bezoek!

Hoog bezoek in De Warande!

Naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van De Warande bezochten Koning Filip en Koningin Mathilde op maandag 14 mei onze club.
Deze bijzondere ontmoeting vond plaats in het beperkt gezelschap van de leden van de Algemene Vergadering. 

Het bezoek van het Koningspaar was d...

Feesteditie 'Present' in de bus!

'Present', het jaarlijkse magazine van De Warande, wordt dit jaar in een feestelijk jasje gestoken.

We kijken terug op enkele markante gebeurtenissen uit de rijke geschiedenis van de club, maar ook de boeiende projecten van vandaag en morgen worden in het magazine besproken. 

De online versie kan...

Terras terug open vanaf woensdag 18/04!

Het mooie lenteweer maakt (eindelijk) zijn intrede in het land. 
Vanaf woensdag kan u daarom bij mooi weer terug genieten van een heerlijke lunch op ons terras!

Contacteer Marilyn voor uw reservatie: +32 2 549 51 40 of marilyn.verwimp@dewarande.be

 

Inschrijvingen geopend voor de Familiedag!

Ter gelegenheid van haar 30ste verjaardag nodigt De Warande alle leden en hun gezin op zondag 3 juni uit op haar familiedag in de Plantentuin van Meise. We beginnen de dag met een heerlijke brunch voor het hele gezin in het Kasteel van Bouchout, gelegen in het hartje van de plantentuin. 

Na de brun...

Aangepaste openingsuren in de paasvakantie!

Tijdens de paasvakantie is De Warande elke dag geopend van 9.30 uur tot 17 uurbehalve op paasmaandag 2 april.
Het clubrestaurant is eveneens open in de paasvakantie, behalve op vrijdag 6 april en maandag 9 april.   

Wij wensen u alvast fijne paasdagen!

Stoffel Vandoorne blikt vooruit op nieuw seizoen

Op donderdag 15 maart kwam Stoffel Vandoorne nog net voor de start van het Formule 1-seizoen langs in De Warande voor een gezellige themalunch. Hij blikte vooruit op de spannende periode die hem te wachten staat, maar vertelde ook over zijn - nu al indrukwekkende - racecarrière.

De Warande wenst Sto...

Ontdek de lunch van de week!

Elke weekdag bent u van 12u tot 14u van harte welkom in ons clubrestaurant. Laat u verrassen door ons weekmenu of maak uw keuze à la carte!
Onder het thema 'Te land, ter zee en in de lucht' toveren topchef Kevin Teugels en zijn team deze week de volgende lunch op tafel:  

 

Zeebaars op vel gebakke...

De Warande rookvrij!

Vanaf 1 februari is ons huis volledig rookvrij.

Dit betekent dat er binnen de buitenmuren van De Warande niet langer gerookt mag worden: zowel in Hôtel Empain, De Grote Zaal, het Koetshuis als in de tuin en op het terras. Roken kan wel nog in de Zinnerstraat.

Ook elektronische sigaretten vallen on...

Geslaagde eerste "Lange Tafel" van het jaar!

Op 7 februari nodigde de Jongerenraad opnieuw alle jonge leden en hun gasten uit om aan onze Lange Tafel aan te schuiven. De vorige edities vielen duidelijk in de smaak, want de plaatsjes waren in een mum van tijd volzet! Het werd een gezellige eerste editie van het jaar, met zowel nieuwe als vertro...

Afronding van een geslaagd taalproject!

Op woensdag 13 september 2017 startte een internationaal gezelschap van 7 ambassadeurs aan hun Nederlandse taalcursus in De Warande.

14 weken lang werden ze elke woensdag ondergedompeld in een Nederlands taalbad, waar ze in een ontspannen sfeer de Nederlandse taal leerden toepassen in dagdagelijkse...

De Warande op Instagram!

Vanaf nu kan je De Warande ook volgen op Instagram!
 
Neem een kijkje in onze prachtige zalen, ontdek de nieuwste culinaire hoogstandjes van onze chef Kevin Teugels en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes in ons huis.
 
 
Volg ons hier !
 
 

Nieuw activiteitenseizoen van start!

Bij de start van een nieuw jaar hoort ook de opening van een nieuw activiteitenseizoen in De Warande.

Komend voorjaar zullen we ons tijdens een tweedelige reeks verdiepen in de wondere wereld van artificiële intelligentie. Daarnaast organiseren we ook een trilogie rond gezondheidszorg, waarbij we z...

De Warande – Nu ook in Gent!

Na het grote succes van onze regionale activiteiten in de Antwerpse regio kiest De Warande vanaf volgend seizoen voor Gent. Warandeleden kunnen vanaf september in de Arteveldestad deelnemen aan activiteiten en dit in alle discretie en in een ongedwongen sfeer.

De Warande-Activiteiten in Gent zijn to...

De Warande vernieuwt!

In 2017 tellen we af naar de start van het feestjaar ter gelegenheid van 30 jaar De Warande. Vanaf september vieren we een heel Warande-seizoen lang de oprichting van onze Club in 1988.

Om dit feestjaar zoals het hoort in te kunnen zetten, maar vooral, om u – onze leden – in héél de Club op het hoog...

Tesla Destination Charging – Nu ook in De Warande!

Rijdt u met een Tesla of een andere elektrische (of hybride) wagen? Dan kunt u vanaf nu uw elektrische wagen opladen bij De Warande!

 

Dankzij het Tesla Destination Charging programma beschikken we over 2 Tesla-laadpalen en 1 laadpaal voor andere elektrische (of hybride) voertuigen. U vindt deze laa...

Ontdek De Warande bij uitstek 2016-2017

Bij de start van het nieuwe werkjaar hebben we ook onze aanbod weer helemaal opgefrist. Raadpleeg het hier in digitale vorm, of kom langs in uw Club en neem een papieren exemplaar mee naar huis.

Onze huiswijn in de kijker – Bel Epoque

Patrick Grauwels, sommelier in De Warande, stelt u onze huiswijn ‘Bel Epoque’ voor.

Koen Strobbe en Ilse Persoons trokken vijftien jaar geleden naar Zuid-Frankrijk om er hun droom waar te maken en wijn te verbouwen. Na een lange zoektocht vonden ze een prachtig
terroir in het zuidelijke Rhônegebied...

En toen was er (méér) licht!

De Warande investeert continu in haar historisch pand Hotel Empain. Sinds kort blinken de prachtige kristallen lusters weer als van oudsher. Had u het al opgemerkt?

Wijziging annuleringstermijn Warande-Activiteiten

Vanaf 1 februari 2016 wijzigt de annuleringstermijn van alle Warande-Activiteiten. Kosteloos annuleren is enkel nog mogelijk tot 3 werkdagen voor elke Warande-Activiteit.

De keuze voor deze aangepaste termijn heeft verschillende redenen waaronder een betere service naar onze leden, het vermijden va...

Nieuwjaarsreceptie – 07/01/2016

Op donderdag 7 januari verwelkomen we al onze leden en hun partner voor de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie.

Nog enkele praktische tips:

  • Gebruik bij voorkeur het openbaar vervoer. De Warande bevindt zich op wandelafstand van het Centraal Station en de metrostations Park en Kunst-Wet.
  • Indien u met de...

Galerij:Een frisse start voor het nieuwe jaar!

De Warande start het nieuwe jaar letterlijk met een propere ‘lei’… of eerder, met propere vloeren! De mooie houten vloeren van onze Lounge, de Bar en het restaurant worden grondig onder handen genomen! Klik op de pijltjes naar links of naar rechts om de foto’s te bekijken!

Jaarlijkse kerstsluiting

De Warande zal dit jaar gesloten zijn vanaf dinsdag 22 december tot en met maandag 4 januari.Wij verwelkomen u graag terug vanaf dinsdag 5 januari.

 

In de tussentijd wensen wij u alvast een prachtig kerstfeest en een fantastisch 2016!

Het wildseizoen is geopend!

De herfst kondigt traditioneel de start aan van een nieuw wildseizoen, zo ook in De Warande. Chef Bart heeft voor u een uitgebalanceerde kaart samengesteld met heerlijke wildgerechten… Reserveer vandaag nog uw tafel in ons restaurant! Bekijk hier het wildmenu.

Finale ‘Best Sommelier of Belgium 2015-2016’ in De Warande

Bent u bezeten door wijn en benieuwd wie de beste sommelier van België wordt in 2015-2016? U bent getuige van de strijd tussen de 3 finalisten die het tegen elkaar opnemen tijdens verschillende opdrachten: degustatie, blind proeven, foutieve wijnkaart verbeteren, harmonie tussen wijn en gerechten… U...

Openingsuren in augustus

In de maand augustus (vanaf 17/08) kunt in De Warande terecht van 9.30 uur tot 17.00 uur. Contacteer ons voor meer informatie via secretariaat@dewarande.be of op het nummer 02/549 51 40.
Vanaf maandag 31 augustus gelden de normale openingsuren.

De Warande met vakantie

Het Warandeteam geniet van een welverdiende vakantie van vrijdag 17 juli tot en met zondag 16 augustus. Op maandag 17 augustus opent uw Club terug haar deuren. Reserveren is al terug mogelijk vanaf maandag 3 augustus.

De Warande start in oktober met haar regionale werking in Antwerpen

Na de aankondiging in april, kunnen we nu met fierheid bevestigen dat De Warande in oktober start met haar regionale werking in Antwerpen.

We starten met een eerste Maandelijkse Walking Lunch op  13 oktober. Deze lunch organiseren we elke tweede dinsdag van de maand in het Zuiderterras op de Scheld...

Mosselseizoen in De Warande

Kom vanaf 6 juli proeven van het nieuwe mosselseizoen in De Warande. Chef Bart voorziet 3 mosselbereidingen, afgewerkt met verse frietjes en mosselsaus. Reserveer vandaag nog en kom genieten van de Zeeuwse mosselen op het mooiste terras van Brussel!

BBQ-time met Big Green Egg

Vanaf maandag 29/06 kunt u in De Warande genieten van een heerlijk stukje rundvlees, rechtstreeks van de Big Green Egg BBQ die zal staan opgesteld op ons terras. Vier verschillende runderrassen komen aan bod:

  • Entrecote van Dry Aged Holstein (uit Duitsland)
  • Entrecote van Waguy (Frankrijk)
  • 6 rib va...

Nieuw! Actualunch

Verslindt u het gesproken, gedrukte en digitale nieuws en wilt u daarover met mede Warande-leden verder debatteren? Dan bent u van harte welkom op de nieuwe Warande Actua-lunch!
Elke eerste vrijdagmiddag van de maand faciliteren twee Warande-leden (Mie De Wit en Henriette van Eijl) een informeel ges...

Bart Van Hoecke lid van North Sea Chefs

Felicitaties voor onze chef  Bart Van Hoecke! Hij werd geselecteerd om toe te treden tot het selecte gezelschap van North Sea Chefs.
North Sea Chefs moedigt chefs, hobbykoks en consumenten aan om op een verantwoorde manier om te gaan met minder bekende vissoorten en bijvangst, die respectvol gevange...

Terras open bij mooi weer!

Het terras van De Warande is vanaf nu open bij mooi weer. Reserveer tijdig uw plekje en geniet van de mooiste binnentuin van Brussel!

Audiovisuele update in zaal baron Campo

De audio-visuele installatie in zaal baron Campo kreeg een update. Een nieuwe beamer en een performant geluidssysteem zijn de perfecte basis voor al uw evenementen. Reserveer vandaag nog onze grootste zaal!

De asperge-oogst is binnen

April is aspergemaand in De Warande. Reserveer vandaag nog uw tafeltje in het Clubrestaurant en proef de nieuwste aspergecreaties van onze chef!